Ferrie Bodde nieuwe trainer sv Wateringse Veld
maandag, 02 december 2013 20:11

Ferrie Bodde is per direct de nieuwe hoofdtrainer van sv Wateringse Veld. De voetbalclub en de 31-jarige oud-speler van ADO Den Haag hebben gisteren een samenwerkingsverband gesloten voor de komende anderhalf jaar. Bodde coacht zondag zijn eerste wedstrijd.

Bodde kent sv Wateringse Veld uit zijn verleden als profvoetballer. In zijn tijd bij ADO trainde hij geregeld op het kunstgrasveld van het sportcomplex aan de Guido de Moorstraat. Na zijn carrière bij de Haagse Eredivisieclub vertrok de middenvelder in 2007 naar Swansea in Wales. Sinds 2012 is Bodde terug in Nederland en ontwikkelt hij zich tot professioneel voetbaltrainer. Zijn functie bij sv Wateringse Veld is het eerste hoofdtrainerschap dat hij gaat vervullen.

Bevlogen
sv Wateringse Veld moest twee weken geleden op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nadat de samenwerking met Martin Abbenhuis per direct werd beëindigd. Het clubbestuur had meerdere kandidaten als opvolger op het oog, maar Bodde genoot de voorkeur. “Ferrie is al enkele weken bij onze vereniging aan de slag als jeugdtrainer vanuit de Voetbal Academie van Ton Jenner”, zegt clubvoorzitter Percy Gielen. “Wij hebben hem in die korte tijd leren kennen als een bevlogen en enthousiaste trainer, met veel oog voor een goede aansluiting tussen de jeugd en het eerste elftal. Dat is precies wat wij op dit moment nodig hebben. Wij zijn dan ook blij dat we Ferrie hebben binnengehaald.”

Ook Bodde is blij met zijn nieuwe functie: “Vanaf het moment dat ik enkele weken geleden voor het eerst op het veld stond bij sv Wateringse Veld als jeugdtrainer voelde ik me meteen thuis. Ik kan me uitstekend vinden in de visie van de club, die gezelligheid wil combineren met hoogwaardig voetbal. De zaken zijn hier goed voor elkaar en de club is nu verder aan het opbouwen. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Doelstelling
De focus van Bodde ligt in eerste instantie op het succesvol afmaken van het huidige seizoen. Het eerste elftal begon de competitie goed en stond na de eerste wedstrijden bovenaan, maar is inmiddels gezakt naar de twaalfde plaats. De doelstelling voor dit seizoen is handhaving in de derde klasse van de zondagamateurs. De doelstelling voor het seizoen 2014-2015 hebben beide partijen ook al geformuleerd: sv Wateringse Veld wil dan weer meespelen om de prijzen en promoveren naar de tweede klasse.
Daarnaast gaat Bodde meteen aan de slag om de verbinding te maken tussen het eerste elftal en de jeugd, onder meer door te helpen met de oprichting van een A-elftal. Een A-elftal is nu de ontbrekende schakel. Het is de bedoeling dat dit elftal vanaf volgend seizoen in de competitie speelt.